IT-Löner

Senaste Jobben

Arbetsgivare

Om rekryteringsfirmor

Om oss

 

 

 

 

 

 

Löner i IT-branschen i Stockholm

 

När man söker jobb tvingas man ofta i tidigt skede ange sitt löneanspråk. Detta blir sedan med automatik ett tak som du kan tvingas pruta ifrån när kontrakt ska skrivas. Jag har tagit fram en tabell baserad på egna erfarenheter som kan vara ett stöd när man anger sitt löneanspråk. Självfallet finns mängder med andra parametrar som påverkar utfallet.

 

Bransch/erfarenhet

Junior

Senior

Senior konsult

Industri

27000

45000

50000

Finans

30000

60000

70000

 

 

 

Lönen är inte så viktig?

 

Har du någonsin sett en artikel som handlar om direktörer, säljare, mäklare eller rentav sjuksköterskor som går ut på att dessa grupper sätter ”personlig utveckling” framför sin egen lön? Trodde inte det heller. Men när det gäller systemutvecklare så kryllar det av denna sortens artiklar i bransch-pressen. Varför?

Systemutvecklare är ett utmanande och svårt jobb. Din kod integreras i produkter som säljer för mångmiljonbelopp. Ibland handlar det om miljarder. Ingenjörer i allmänhet måste bli bättre på att kräva sin del av kakan. Tänk på direktörerna och deras enorma bonusprogram som de lyfter för att de är så unika. Skickliga systemutvecklare som kan lösa svåra problem är väldigt sällsynt. Kräv bra betalt!

 

Innan du söker jobb på ett företag kan det vara idé att kolla upp hur stort löneutrymmet är. Är det ett företag vars kostnader till lejonparten består av löner till personalen så är det bara att dividera omsättningen med antalet anställda. 1 miljon per anställd indikerar att det finns ett löneutrymme på maximalt 40-45 tusen per månad. Vi kommer att ta fram statistik på detta och presentera på denna sida så småningom.